Intel voert traditionele prijsverlaging door

Amper een week na de introductie van de nieuwe Pentium 4, heeft Intel de prijzen van zijn 'oude' Pentiums fors verlaagd.

Het is zo langzamerhand een traditie geworden dat Intel bij het op de markt brengen van nieuwe microprocessoren, aanzienlijke prijsverlagingen doorvoert. Dit keer gaat de introductie van de Pentium 4, met een kloksnelheid van 2,8 GHz gepaard met een prijsverlaging van de bestaande 2,4 GHz Pentium 4. Bij de afname van duizend stuks kost de chip nu 193 dollar per stuk in plaats van de eerdere 400 dollar, een prijsverlaging van 52 procent. Ook de 2,26 GHz Pentium 4 is in prijs verlaagd en wel met 20 procent.
 
De prijsreducties strekken zich tevens uit naar de Intel's Celeron-chipreeks, bedoeld voor low end pc's. De 1,8 GHz Celeron kost nu 83 dollar per stuk, 19 procent minder dan voorheen, terwijl de 1,3 GHz Celeron nu 64 dollar kost, dat was eerst 74 dollar. Ook de Pentium 4M processor, bedoeld voor het gebruik in laptops, is in prijs verlaagd. De snelste versie van de chip, met een kloksnelheid van twee GHz, kost nu 348 dollar per stuk. Dat was 637 dollar. Tenslotte heeft Intel ook het prijskaartje van zijn Xeon's voor servers verlaagd en wel met tussen de 15 tot 19 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.