Bescheiden toename wereldwijde chipverkoop

De verkoop van chips vertoont wereldwijd een lichte opleving, zo blijkt uit cijfers van de Semiconductor Industry Association (SIA).

Over de maand juli zijn 8 procent meer chips verkocht, met name dankzij de toenemende vraag naar chipproducten voor dvd's en mobiele telefoons. Daarmee wordt de aanhoudend zwakke vraag naar chips voor personal computers gecompenseerd.
 
Volgens de SIA is over de maand juli voor een totaalbedrag van 11,7 miljard dollar aan chips verkocht, tegen 10,8 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar. Vergeleken met juni stegen de verkopen met 2,9 procent.
 
Vooral de markten in het Verre Oosten zorgen voor een opleving van de chipafzet. Japan uitgezonderd, stegen de verkopen hier over de maand juli met 37,4 procent vergeleken met dezelfde maand het jaar ervoor. In de rest van de wereld dalen de chipverkopen juist: in Japan met 4 procent, in Amerika met 3,4 procent en in Europa met 4,3 procent.
 
Voor het gehele jaar verwacht de SIA een toename van de chipverkoop met 3 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.