HP bevestigt einde alliantie met PwC

Hewlett-Packard bevestigt dat er een einde komt aan de 'global services'-alliantie met PricewaterhouseCoopers Consulting, nu IBM laatstgenoemde overneemt.

Het voortzetten van de alliantie zou volgens HP 'waardevolle service-dollars' in de handen laten vloeien van IBM, één van HP's belangrijkste concurrenten in de markt. Daarmee komt er na iets meer dan een jaar een einde aan het samenwerkingsverband dat in eerste instantie was gericht op de luchtvaartmarkt, waar IBM Global Services en EDS samen ongeveer 20 procent van in handen hadden. De alliantie werd mede opgezet om die twee bedrijven te beconcurreren.
 
HP en PwC Consulting investeerden beide tientallen miljoen dollars in de alliantie, openden een ontwikkelings- en demonstratiecentrum waar de ingenieurs van beide bedrijven samenwerkten aan de realisatie van systemen gericht op de meest uiteenlopende diensten. Van bagage-afhandeling tot check-in-technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-06T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.