Reddingsplan overheid voor France Télécom

De Franse overheid is achter de schermen druk bezig met een plan voor een reorganisatie bij France Télécom, dat de huidige FT-ceo Michel Bon mogelijk zijn baan kost.

Volgens welingelichte bronnen zal het reddingsplan binnen enkele weken gereed zijn. De Franse regering, die 55 procent van de aandelen van FT in handen heeft, evalueert momenteel de EU-regels betreffende staatssteun voor bedrijven. Zij overweegt deel te nemen in een kapitaalinjectie en tegelijk nieuwe FT-aandelen uit te geven. Door die combinatie blijft de grootte van het overheidsbelang gelijk. De uitgifte van nieuwe aandelen betekent welhaast zeker dat de directie van FT zal opstappen, aangezien zij zich altijd fel heeft uitgesproken tégen een dergelijke oplossing.
 
Volgend jaar is France Télécom gedwongen een schuldbedrag van vijftien miljard euro af te lossen en de meeste analisten betwijfelen of de telco daarin in staat is zonder hulp van de overheid. De totale schulden van FT belopen inmiddels een bedrag van circa 65 miljard euro volgens de schatting van de onderneming zelf, of 70 miljard euro volgens de analisten. Het verschil zit 'm in de mate waarin bepaalde deelnemingen van FT worden meegeteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-09T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.