Voorzitter Liberty Alliance haakt af

Eric Dean, in het dagelijks leven chief information officer bij luchtvaartmaatschappij United Airlines, heeft geen tijd meer voor het voorzitterschap van de Liberty Alliance.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben het sinds 11 september 2001 enorm moeilijk, een aantal van verkeert zelfs in levensgevaar. Dean heeft derhalve zijn handen vol aan het dagelijkse werk. Zijn taken als voorzitter van de alliantie worden voorlopig waargenomen door vice-voorzitter Michael Barrett, in het dagelijks leven vice-president internetstrategie bij American Express. Hij doet dat tot een nieuwe voorzitter wordt gekozen.
 
De Liberty Alliance werd in september 2001 gelanceerd door onder meer Sun Microsystems, als een antwoord op Microsofts Passport-dienst. De alliantie staat een federatieve aanpak voor bij registratie van identiteiten op internet. Terwijl Microsoft alles in eigen hand wil houden; zij het dat MS bezig is Passport-partners te zoeken.
 
Sun vond al snel een serie aansprekende bedrijven die zijn project wilden ondersteunen, waaronder de Bank of America, Sprint, Vodafone, Nokia, eBay, American Airlines en Verisign. Later sloten zich bovendien bedrijven aan als United Airlines, American Express, America Online, Hewlett-Packard en Visa International. Zwaargewichten IBM en Oracle hebben zich overigensniet aangesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-09T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.