Onderzoek: lichte stijging it-investeringen

Onderzoek van investeringsfirma SG Cowen wijst op een toename van de it-investeringen in 2002, maar het zal nog even duren voor het niveau van de jaren negentig wordt gehaald.

Toch begint het er volgens de firma op te lijken dat het dieptepunt achter de rug is. De it-budgetten van bedrijven zijn in het lopende jaar zo'n 1,8 procent hoger dan 2001 en zullen in 2003 verder stijgen met 3,4 procent. Vooral de kleinere bedrijven zijn verantwoordelijk voor die groei, want bij ondernemingen met een jaaromzet van 250 miljoen dollar of meer stijgen de it-investeringsbudgetten dit jaar slechts met een half procent, en met 1,8 procent in 2003. De bedrijven onder die omzetgrens zien de budgetten respectievelijk met 5,5 procent en 8 procent toenemen.
 
Volgens SG Cowen besluiten steeds meer ondernemingen dat de levenscyclus van een computer eerder vier jaar moet duren dan de drie jaar die tot voor kort gebruikelijk was. Ook toont het onderzoek aan dat zowel Windows als Linux op de markt van de besturingssystemen aan de winnende hand zijn. De winst van Linux gaat vooral te koste van het marktaandeel van Unix.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-09T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.