Windows XP-update zou veiliger moeten zijn

Microsoft presenteert de eerste grote update van zijn Windows XP besturingssysteem en als het goed is zou die de eerste vruchten moeten dragen van het 'Trustworthy Computing Initiative' van Bill Gates.

De gratis opwaardering, Service Pack 1 gedoopt, bevat bovendien enkele aanpassingen die het gevolg zijn van de schikking die Microsoft heeft getroffen in de veelbesproken antitrustzaak. De meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar de pleisters en medicijnen voor honderden bugs, waarvan er vele veiligheidsproblemen betreffen. Het gros van deze bugs is trouwens opgespoord door Microsoft zélf, tijdens de zogeheten 'Windows Security Push' die afgelopen winter van start ging onder de vlag van het bredere 'Trustworthy Computing Initiative'.
 
Een deel van de oplossingen voor de aangetroffen bugs is overigens al langer beschikbaar in de vorm van 'patches' op de Microsoft-website, maar er zullen ook oplossingen worden gepresenteerd voor problemen in Windows XP die bij de gebruikers niet eens bekend zijn. Die problemen zullen ongetwijfeld minder ernstig zijn, want zoals Microsoft zegt: "Patches worden alleen aangeboden voor zaken die geen uitstel dulden".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ja dat kan wel zijn maar door die updates van microsoft op windows xp is er een groot probleem bij mij opgetreden ik kan nu helemaal niets meer uitvoeren wat ik nou download en/of installeer door die updates!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-09T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.