TSMC noteert hoopgevende omzetcijfers

De Taiwanese chipmaker TSMC, voor 27,5 procent in handen van Philips, haalde in augustus 2002 een omzet van 13,54 miljard Taiwanese dollar (zo'n 402 miljoen euro), 50 procent meer dan een jaar eerder.

Vorig jaar noteerde Taiwan Semiconductor Manufacturing Company in augustus een omzet van 9,03 miljard Taiwanese dollar (circa 270 miljoen euro). De omzet over augustus 2002 was nagenoeg gelijk aan die over juli 2002. Die lag op zijn beurt weliswaar lager dan de omzet in juni, maar op dat moment was er wereldwijd sprake van een kleine opleving in de chipmarkt. Een opleving die naar het zich nu laat aanzien, van vrij korte duur was. Ofschoon de chipfabrikanten het absolute dieptepunt toch wel achter de rug lijken te hebben.
 
Er moeten natuurlijk nog cijfers komen van de laatste vier maanden, maar de cijfers tot nu toe wijzen er op dat TSMC zeer behoorlijke jaarcijfers zal kunnen presenteren. In de periode van januari tot en met augustus 2002 kwam de omzet van TSMC uit op 107,05 miljard Taiwanese dollar (ongeveer 3,2 miljard euro). Dat is 28,3 procent hoger dan in de vergelijkbare periode vorig jaar, toen de omzet 83,45 miljard dollar bedroeg (zo'n 2,5 miljard euro).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-09T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.