Philips en Sony samen in communicatie

Elektronicaconcern Philips gaat samen met zijn Japanse rivaal een nieuwe korte afstand radio-frequentie communicatietechnologie ontwikkelen, onder de naam Near Field Communication (NFC)

De draadloze NFC-technologie opereert op 13,56 MHz en biedt de mogelijkheid voor het transport van data tussen elke met NFC uitgeruste apparatuur, zoals mobiele telefoons, digitale camera's, pda's, pc's, laptops, spelletjescomputers of pc-randapparatuur. De maximale afstand tussen deze apparaten bedraagt 20 centimeter. Binnen dit bereik kan er via NFC met hoge snelheid (212 kbit per seconde) allerlei informatie, waaronder beelden van een hoge kwaliteit, worden verstuurd. Beide concerns willen met NFC de draadloze toegang tot data en services voor consumenten verder verbeteren.
 
De nieuwe NFC-technologie sluit aan bij Philips' bestaande Mifare en Sony's FeliCa smartcard technologieën. Philips is op dit moment al wereldmarktleider met zijn Mifare-technologie, terwijl Sony met zijn FeliCa al een belangrijke positie heeft opgebouwd in het Verre Oosten.
 
Philips en Sony willen NFC aanbieden als een open standaard voor consumentenapparatuur, maar ook voor producenten in onder meer de pc- en de automotive industrie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Geachte heer Breeuwsma,
Philips en Sony ontwikkelen toch echt een technologie voor draadloze communicatie op de 13,56 MHz-band. U kunt het oorspronkelijke persbericht bekijken op http://www.semiconductors.philips.com/news/content/file_878.html.
Teus Molenaar, plv. eindredacteur computable.nl

Geachte heer Dijkstra,
Kan het zijn dat in dit artikel over NFC-technologie een storende fout is binnen geslopen?
Het lijkt mij eerder dat er sprake moet zijn van 13,56 Giga Hertz in plaats van Mega Hertz, dus 1000x hoger.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.