Wereldwijde verkoop handhelds krimpt verder

De verkoop van handpalmcomputers zit nog steeds in het slop. Over het afgelopen tweede kwartaal gingen er wereldwijd 9,3 procent minder over de toonbank.

Dit blijkt uit cijfers van IDC. Volgens de marktonderzoeker bedroeg het aantal verkochtehandheldsover het tweede kwartaal 2,62 miljoen eenheden, vergeleken met 2,89 miljoen eenheden over dezelfde periode vorig jaar.
 
Het is het tweede achtereenvolgende kwartaal dat dehandheldmarkt een krimp vertoont. IDC voorspelt dat de komende twee kwartalen ongeveer dezelfde verkoopcijfers laten zien als de twee vergelijkbare periodes vorig jaar.
 
In dehandheldranglijst heeft Hewlett-Packard na de acquisitie van Compaq een sprong gemaakt naar de tweede plaats, achter marktleider Palm. Palm beschikt inmiddels over een marktaandeel van 32,2 procent, terwijl HP 16,2 procent scoort. Sony en Handspring staan achtereenvolgens op plaatsen drie en vier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dit geeft een te negatief beeld van de Handheld markt in mijn ogen. Zeker als het vergelijkt met de west europesche cijfers die IDC beschikbaar heeft gesteld. Daat is overigens HP de marktleider.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.