Akamai wapent zich tegen een overname

De leverancier van een platform voor levering van gegevens via het web Akamai heeft zich gewapend tegen een mogelijke vijandige overname.

De koers van deze dotcom-lieveling is thans zo laag dat een overval waarschijnlijk lijkt.
 
Akamai heeft een plan van aandeelhouders geaccepteerd dat tot doel heeft zelfstandig te blijven. De zogenoemde 'gifpil' houdt in dat er een stroom van nieuwe aandelen wordt gecreëerd op het moment dat een derde partij probeert meer dan vijftien procent van de aandelen in handen te krijgen.
 
De onderneming uit Cambridge, Massachusetts, levert een netwerk dat websites in staat stelt adequaat elk verkeer af te handelen. Het bedrijf zegt dat de 'gifpil' niet een antwoord is op een bestaand overnamebod.
 
Speedera Networks, de enige overgebleven concurrent van Akamai, zegt dat het zijn belofte is nagekomen om als eerste leverancier van een content-netwerk winstgevend te zijn. Aangezien het een particulier bedrijf is, en dus de cijfers niet openbaart, is die stelling niet te controleren. Beursgenoteerd Akamai verwacht volgend jaar winst te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-11T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.