France Télécom wil af van belang MobilCom

France Télécom lijkt af te stevenen op het afstoten van zijn in moeilijkheden verkerende Duitse mobiele telefoondochter MobilCom.

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van uitspraken van ingewijden. Via een loskoppeling van het 28,5 procents aandeel in MobilCom zou het schuldenbelaste France Télécom bevrijd worden van een omvangrijk pakket investeringsverplichtingen. Het terugtrekken van het Franse telecomconcern betekent welhaast zeker het bankroet voor MobilCom betekenen.
 
Het management van France Télécom concludeerde onlangs dat de toekomst voor MobilCom er nogal bleekjes uitziet. De Duitse mobiele operator heeft ambitieuze plannen met het aanbieden van nieuwe generatie draadloze telefoniediensten. Zoals bekend is in deze plannen de klad gekomen.
 
Parallel aan de plannen voor het afstoten van MobilCom, lopen de inspanningen van de Franse regering om via een aandelenuitgifte de 70 miljard euro schuld met 15 miljard euro te verminderen. Parijs heeft het management van France Télécom, onder wie topman Michel Bon, onder druk gezet snel iets aan het terugdringen van de kapitale schuld te doen. Daarbij wordt verwezen naar de dramatische koersval van het aandeel FT met 75 procent vanaf de start van dit jaar. Het is nog steeds onduidelijk of topman Bon op korte termijn het veld moet ruimen.
 
Sommige insiders suggereren dat Bon eerst de belangrijkste schuldsaneringsronde voor zijn rekening neemt, maar dat zijn vertrek op de wat langere termijn onvermijdelijk is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.