Oracle en MS brengen elk crm-software

Voor het eind van dit jaar komt zowel Oracle als Microsoft met crm-software op de markt. Beide mikken met het product op middelgrote bedrijven met ongeveer 500 medewerkers.

Oracle brengt de applicatie op de markt via zijn dochter NetLedger, oorspronkelijk opgericht als application service provider met het product Small Business Suite. Aangezien het asp-model niet aanslaat, is gezocht naar een andere opzet. NetLedger brengt de producten voortaan onder de naam Oracle Small Business Suite op de markt en geniet daarmee van de bekendheid die Oracle op de markt heeft. Tegelijkertijd heeft Oracle via NetLedger de mogelijkheid de mkb-markt te betreden.
 
De nieuwe applicatie van NetLedger heet NetCRM en wil frontoffice- en backoffice-systemen aan elkaar koppelen. Aanvankelijk was NetLedger tegenover bCentral van Microsoft geplaatst. BCentral was Microsofts aanbod voor software als een dienst in het mkb-segment. Inmiddels is dit onderdeel opgenomen in de Small Business Solutions divisie van Microsoft, waar ook Great Plains en Navision in zitten. Deze divisie ontwikkelt op dit moment ook een crm-applicatie.
 
De twee grootmachten brengen vrijwel tegelijk een crm-applicatie op de markt, bedoeld voor hetzelfde marktsegment. Microsoft is daarbij in het nadeel omdat het nog niet heeft aangegeven hoe het de verschillende onderdelen (eigen ontwikkeling en code uit Great Plains en Navision) gaat bundelen tot een coherente crm-applicatie. NetLedger heeft dat probleem niet. Daar staat tegenover dat Microsoft door de aankopen van Great Plains en Navision wel beschikt over een verkoopkanaal dat goede banden heeft met het mkb.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-12T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.