Microsoft koopt Xdegrees voor bestandsbeheer

Het ziet ernaar uit dat Microsoft meer belang gaat geven aan bestandsbeheer en netwerkopslag in de volgende Windows-versie, nu het de start-up Xdegrees heeft gekocht.

Xdegrees uit Silicon Valley heeft een naamgevingssysteem ontwikkeld voor bestanden in een peer-to-peer netwerk. Het is niet bekend gemaakt voor welk bedrag Microsoft de onderneming heeft ingelijfd.
 
Xdegrees had juist versie 1.1 uitgebracht van zijn eXtensible Resource Naming System toen de overnamegesprekken begonnen. XRNS is een systeem dat de adressering van documenten op bedrijfsbrede netwerken beheert, zodanig dat een gebruiker niet de fysieke locatie van het document behoeft te weten.
 
"Het is analoog met wat er gebeurt in een opslagsysteem. Je weet niet in welk blok en sector een bestand is opgeslagen", legt Michael Tanne uit. Hij was de ceo van Xdegrees. Het idee is de kosten en complexiteit van het beheer van fileservers te reduceren door een virtuele opslagruimte te creëren tussen minder fileservers en veel desktop-machines. Het systeem lijkt op Domain Name Server. Tanne noemt het een uitbreiding op DNS.
 
Microsoft is van plan om deze functionaliteit in te bouwen in de volgende Windows-versie. Windows .Net Server 2003, die begin volgend jaar op de markt komt, krijgt verbeteringen voor een gedistribueerd bestandsbeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-12T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.