Brussel wil delen 3G-netwerken toestaan

De Europese Commissie heeft T-Mobile en mmO2 voorlopig het groene licht gegeven voor het samen gebruiken van onderdelen van elkaars 3G-netwerkinfrastructuur.

De beslissing is nog niet definitief, omdat andere belanghebbenden nog kritiek op deze plannen mogen geven. Maar in de Europese telecomwereld is de voorlopige toestemming al met veel vreugde ontvangen. Het Duitse T-Mobile, dochter van Deutsche Telekom, en het Britse mmO2 hebben immers al miljarden euro's uitgegeven aan het verkrijgen van umts-frequenties en staan nu voor soortgelijke kosten voor het aanleggen van de netwerkinfrastructuur. Het samengebruik van delen van die infrastructuur kan voor beide telco's een forse besparing opleveren.
 
Analisten hebben berekend dat het voor beide bedrijven de kosten van de infrastructuur wel eens met eenderde zou kunnen verminderen. Als Brussel inderdaad definitief toestemt in het delen van de netwerken, dan zullen T-Mobile en mmO2 ongetwijfeld de spreekwoordelijke eerste schapen over de dam blijken te zijn. Overal in Europa zullen de umts-frequentiehouders dan de handen ineen proberen te slaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-13T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.