Dell gaat toch overstag voor Itanium 2

Binnenkort verkoopt computerfabrikant Dell waarschijnlijk gespecialiseerde servers die werken met de Itanium 2-processor van Intel, ondanks de eerdere scepsis tegen de chip.

Kevin Rollins, president en chief operating officer van Dell, zegt tenminste dat Intels tweedegeneratie 64-bit processor "waarschijnlijk een interessante optie wordt in 'high performance' clusters. Daarbij kijken we vooral naar kortetermijntoepassingen van Itanium 2."
 
Toen Intel begin juni de Itanium 2-processor aan de wereld presenteerde, blonk Dell Computer vooral uit door afwezigheid. De computerfabrikant zei toen nog geen plannen voor Itanium 2-servers gereed te hebben en eerst de kat uit de boom te willen kijken. Het was niet zo dat Dell de kwaliteiten van de processor in twijfel trok, maar de onderneming zag op dat moment gewoon geen toepassingsmogelijkheden die pasten in de marktstrategie die het bedrijf voor zichzelf had uitgestippeld. Die mogelijkheden zijn er nu kennelijk wel.
 
Dell is er nog steeds van overtuigd dat de Itanium 2-familie niet klaar is voor toepassing in bedrijfscomputers, maar nu de testresultaten steeds beter worden en de chip vaker wordt geadopteerd door technische en wetenschappelijke gebruikers, lijkt de fabrikant de processoren te willen integreren in servers die zijn ontworpen voor het draaien van clusters binnen onderzoekslaboratoria en universiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dell is prima, Dell moet blijven, Dell moet vooral mee blijven gaan met ontwikkelingen.
De tweedehandsmarkt in pc is vergeven van de Dellcomputers en vooral dat moet zo blijven, voor een prikkie een pc'tje kopen !!
Een nieuwe Dell, blijf er vooral vanaf. Zeker in de nieuwe .Net omgeving zijn er genoeg betere alternatieven als een superarrogante del (sorry Dell).

Dell is perfect.

Ben blij dat ze ervan op de hoogte zijn dat er nieuwe ontwikkelingen zijn

Al doen ze er een gouden kast omheen, het blijft een prutproduct!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-13T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.