Vrees voor meer ontslagen bij Lucent

De omzet van Lucent Technologies loopt sneller en verder terug dan de toch al pessimistische verwachtingen, waardoor een nieuwe ontslagronde waarschijnlijk is.

De producent van telecom- en netwerkapparatuur meldt dat de omzet in het nu lopende vierde kwartaal zo'n 20- tot 25 procent lager zal zijn dan die in het derde kwartaal. Dat betekent dat het bedrijf een omzet verwacht tussen de 2,2 miljard en 2,36 miljard dollar. Aangezien de analisten uitgingen van een omzetdaling op kwartaalbasis van ongeveer 5 procent, tot 2,8 miljard dollar, is duidelijk dat Lucent ernstige problemen heeft. Een nieuwe ontslagronde lijkt onvermijdelijk, terwijl de huidige reorganisatie nog niet eens is afgerond.
 
Het personeelsbestand van Lucent telde in 2001 wereldwijd nog 106.000 mensen. tegen het einde van dit kalenderjaar zijn er daar nog 45.000 van over en de kans is groot dat er volgend jaar nog eens 15.000 banen moeten worden geschrapt. Dat zou betekenen dat het bedrijf in twee jaar meer dan tweederde van zijn personeel heeft moeten laten afvloeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-16T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.