NEC en Toshiba werken samen aan geheugenchip

De Japanse chipmakers NEC en Toshiba slaan de handen ineen bij de ontwikkeling van een nieuwe generatie energiezuinige, magnetische geheugenchips.

Daarmee willen de Japanse bedrijven een vuist maken tegen hun overzeese branchegenoten, die zich al op deze nieuwe chipmarkt hebben gestort. Sommige analisten verwachten dat de vraag naar dergelijke chips in 2007 goed zal zijn voor een wereldwijde omzet van ruim 8,3 miljard dollar.
 
De zogeheten Mram-chips (Magnetic Random Access Memory) moeten de tijd dat notebooks en mobiele telefoons kunnen werken op een volle batterij aanzienlijk verlengen. Inmiddels heeft de Amerikaanse chipproducent Motorola al een prototype lage-capaciteits Mram ontwikkeld en zijn IBM en het Duitse Infineon Technologies samen begonnen aan het ontwikkelen van Mram-chips. De Japanners dreigden de boot te missen, maar deze nieuwe joint-venture moet nu aan een inhaalrace beginnen.
 
NEC en Toshiba hebben ieder twintig ingeneieurs afgevaardigd in een gemeenschappelijke 'taskforce'. Als alles volgens planning verloopt, zou voor het einde van het jaar een prototype-productielijn moeten zijn ingericht in de NEC-fabriek in Sagamihara, in de buurt van Tokyo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-16T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.