NAI reorganiseert 'teruggekocht' McAfee.com

Na veel vijven en zessen is Network Associates (NAI) er eindelijk in geslaagd de eerder afgesplitste dochter McAfee.com terug te kopen. Nu volgt meteen een reorganisatie.

Uiteindelijk betaalde NAI zo'n 200 miljoen dollar voor de aankoop van 21 procent van de uitstaande aandelen McAfee.com. Het bezat al 75 procent van de aandelen. Met 96 procent van de aandelen in handen, kon NAI via een versnelde procedure een fusie met het moederbedrijf tot stand brengen. Sinds dit weekend is McAfee.com geen zelfstandig bedrijf meer.
 
De bedoeling is nu om McAfee.com onder te brengen in NAI's McAfee Security-divisie. Deze divisie zal vervolgens in twee afdelingen worden gesplitst, één gericht op consumenten en de ander op zakelijke klanten. IBM-veteraan Bill Kerrigan is binnengehaald om de consumentenafdeling, McAfee Consumer, te gaan leiden. De verwachting is dat door de reorganisatie ook een aantal arbeidsplaatsen op de tocht komt te staan, maar het is nog niet duidelijk om hoeveel banen het gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-16T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.