Intel en IBM storten zich op blade-servers

Chipproducent Intel en IBM gaan samenwerken bij de ontwikkeling van technologie voor blade-servers, de nieuwe klasse van ultracompacte computers.

Middelgrote computers worden over het algemeen geconstrueerd door de printplaten horizontaal te stapelen in rekken, waarbij elke plaat een aparte stroomtoevoer en netwerkbekabeling nodig heeft. Blade-servers maken gebruik van kleinere platen, die bovendien, als boeken in de kast, verticaal naast elkaar worden geplaatst en in 'slots' worden geschoven. Daarvoor zijn minder draadjes en kabeltjes nodig.
 
De 'circuit boards' die Intel en IBM gaan ontwikkelen, zullen gebruik gaan maken van de Xeon- en Itanium-chips van Intel. Beide samenwerkingspartners hebben het recht om de platen te fabriceren. IBM is van plan ze te gaan toepassen in zijn eigen blade-servers en Intel wil de boards gaan verkopen aan andere computerproducenten die geïnteresseerd zijn in het maken van blade-servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-17T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.