Cisco: WAN heeft zijn langste tijd gehad

"Gooi de PBX weg, de langbeloofde convergentie is er eindelijk gekomen." Dat zei Europees VP Mark de Simone van Cisco Systems tijdens het IDC-forum.

De Simone is hoopvol over de toekomst. Namens de hele ICT-industrie toonde hij zich bereid met Cisco het voortouw te nemen om de economie uit het dal te helpen. Er zijn kansen genoeg, aldus de Europese Cisco-topman. "Hoeveel nieuwe toestellen zijn er niet die allemaal geïntegreerd moeten worden? Denk maar aan video, webcams, enzovoorts."
 
Hij stelt echter vast dat er een schrijnend tekort aan breedbandige verbindingen is. "Denk eens aan hoe krachtig onze lokale netwerken zijn, maar eens je buiten je bedrijf komt, verlaagt de snelheid." Een 'communicatiewoestijn' is het volgens De Simone, die ervan overtuigd is dat het netwerk van de toekomst er heel anders zal uitzien dan het huidige telefonie netwerk. "Het zal veel meer lijken op de structuur van het interne bedrijfsnetwerk." Daarom voorspelt hij de dood van het WAN, en de geboorte van het Internet LAN.
 
Hij weet echter dat er nog een aantal hinderpalen zijn, niet in het minst een menselijke. Het mag dan al zo zijn dat stem en data kunnen convergeren, de specialisten van beide disciplines blijven echter mijlen ver van elkaar verwijderd. "We zullen moed nodig hebben om hen samen te brengen."
 
De Simone blijft erbij dat automatisering een grote productiviteitswinst kan opleveren. Hij geeft het voorbeeld van Cisco dat dit jaar bijna 2 miljard dollar bespaart door een intensief gebruik van internet. Het bedrijf berekende dat een verhoging van de productiviteit met 30 procent mogelijk is. "Stel je voor dat alle bedrijven dat doen. In plaats van een groei van bijvoorbeeld 1,3 procent van het Bruto Nationaal Product, zou je dan een groei met 1,7 procent krijgen. Het beste moet nog komen," blijft de netwerkleverancier positief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-17T00:00:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.