Besluit over beheer .org-domein opgeschort

De Icann heeft haar beslissing over wie de zeggenschap krijgt over het .org-domein uitgesteld, officieel om de kandidaten nog eens onder de loep te nemen.

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers heeft namelijk nog een aantal extra vragen voor de kandidaat-beheerders. Ze wil onder meer weten welk databasesysteem de verschillende beheerders willen gebruiken en hoe betrouwbaar hun dns-infrastructuur is. Het evaluatierapport waarin de nieuwe beheerder wordt aangekondigd, zal als het goed is in de loop van deze week verschijnen, maar verder uitstel is niet uitgesloten, meldt de Icann op haar website.
 
De grootste kanshebber op het beheerdersschap is de Internet Society (Isoc), een organisatie zonder winstoogmerk, waarin enkele nationale internetorganisaties zijn verenigd. Ook AOL en Microsoft zijn lid van de organisatie, alsmede Afflias, de beheerder van het .info-domein.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.