Ict-sector Israël dupe van recessie

De tweede intifada in de Gazastrook en de West-Bank is niet van invloed op de high-tech sector in Israël. De wereldwijde recessie is de oorzaak van de teruglopende sector.

"De investeringsfondsen in onze bedrijfstak komen uit de VS, het Verre Oosten en Europa. Naar die landen exporteren we ook ICT, niet naar de buren." Dat zei Yair Ofek, plaatsvervangend directeur-generaal van het Israëlische export instituut, gistermiddag op een persbriefing in Amsterdam. "Onze ict-bedrijfstrak ondervindt de gevolgen van de vertraagde economische groei in de wereld, niet van de politieke situatie in en rond Israël."
 
De high-tech sector was in 2001met bijna 10 miljard dollar verantwoordelijk voor bijna vijftig procent van de exporten van het land. Dat bedrag lag 10 procent lager dan in 2000, het laatste jaar voor de crisis.
 
Het aantal start-ups in de high-tech is de afgelopen jaren fors teruggelopen van 4.000 (jaar 2000) tot rond de 2.500 dit jaar. Ook het beschikbare VC-kapitaal is op de weg terug: van 6,5 miljard dollar twee jaar terug tot 2 miljard in 2002. Om de teruggang te keren, heeft de Israelische regering kortgeleden 22 miljoen dollar gestoken in een nieuwseed-fonds van de publieke en private sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-18T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.