IBM wil webdiensten veiliger maken

IBM bouwt een nieuwe softwarecomponent in bij versie 5 van zijn Websphere applicatieserver en bij toekomstige versies van Tivoli Access Manager, om webdiensttransacties veiliger te maken.

Daarbij is 'simplificatie' het toverwoord. Volgens IBM is "de alfabetsoep van veiligheidsstandaards verwarrend voor de klanten". Big Blue heeft de voordelen van meerdere beveiligingsspecificaties gecombineerd. De onderneming zegt daardoor te kunnen garanderen dat ze, ongeacht welke standaard door haar klanten wordt gebruikt bij de ontwikkeling van webdiensten, ervoor kan zorgen dat alle applicaties in de toekomst veilig zijn.
 
IBM sluit aan in een hele rij bedrijvenen die de laatste maanden 'webdienstbeveiligingsplannen' op tafel hebben gelegd. Microsoft lanceerde in juni het Trustbridge-plan, maar dat lijkt specifiek gericht te zijn op Windows-gebaseerde netwerken. Vorige week kwam Hitachi Computer Products met de Quadrasis Easi Express, een softwareproduct dat ontwikkelaars in staat stelt identificatie, autorisatie en andere beveiligingssystemen te integreren in webdienstapplicaties.
 
Versie 5 van IBM's Websphere applicatieserver moet als het goed is volgend kwartaal het licht zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-19T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.