Sun investeert in onderzoek en acquisities

Sun Microsystems is van plan meer geld te steken in onderzoek en ontwikkeling en in de acquisitie van kleinere technologiebedrijven, ook al zit het economische tij niet mee.

Volgens Suns grote roerganger Scott McNealy zijn dergelijke investeringen absoluut noodzakelijk voor een gezonde bedrijfsvoering op de langere termijn. Onlangs presenteerde de onderneming een omzetdaling van 14,4 procent in het derde kwartaal en een 'schamele' kwartaalwinst van twintig miljoen dollar. Voor het vierde kwartaal waarschuwt Sun voor een klein verlies.
 
"Ik weet dat dat pijn doet bij de aandeelhouders", sprak McNealy bij de opening van Suns eerste Networks-conferentie 2002 in San Fransisco. "Maar zonder producten is er ook geen Sun Networks. De komende drie tot vijf jaar willen we onze investeringen in onderzoek en ontwikkeling daarom verhogen."
 
Daarvoor is er een aardig bedrag in kas, verzekerde McNealy de toehoorders. In de jaren van de internethype heeft Sun door 'afroming' een bedrag kunnen sparen van 5,9 miljard dollar. "Cash is king", riep McNealy. Ook de acquisitie van kleinere technologiebedrijven, zoals in juli de aankoop van Afara Websystems, zal - deels - uit de financiële reserves worden bekostigd. McNealy: "Jullie zullen de komende jaren nog een aantal interessante kleinere technologie-overnames van ons zien".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-19T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.