Qualcomm profiteert van 3G-chipvraag

De te verwachten toename in de vraag naar 3G-telefoons heeft Qualcomm doen besluiten de omzetverwachting voor het vierde kwartaal naar boven bij te stellen.

Qualcomm produceert chips voor, onder andere, 3G-telefoons en verwacht over het nu lopende vierde kwartaal een omzetstijging van 25 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Het bedrijf denkt dit kwartaal zo'n twintig miljoen chips te verkopen. Eerder voorspelde het voor dit vierde kwartaal een verkoop van 18 tot 19 miljoen stuks. Van de twintig miljoen verkochte chips zijn er vijftien miljoen bestemd voor de derdegeneratie-telefoons.
 
Het optimisme van Qualcomm staat in schril contrast met de negatieve stemming rond de introductie van 3G-telefonie in Europa. De ene na de andere aanbieder van 3G in Europa, met uitzondering van Hutchinson 3G, stelde de introductie daarvan inmiddels uit, of soms zelfs af. Na de miljardenverslindende umts-frequentieveilingen bekijken de telecombedrijven de investeringen die nodig zijn voor 3G met heel andere ogen. De meeste aanbieders vragen zich bovendien af of de consument momenteel wel over te halen is om umts-diensten te benutten.
 
Sommige analisten gaan er dan ook van uit dat Qualcomm nu even profiteert van een aantrekkende vraag vanwege de komende kerstdagen en dat de vraag naar 3G-telefoons daarna weer zal inzakken als een pudding. Maar Qualcomm ontkent dat ten stelligste. Behalve een sterke toename in de vraag naar 3G-chips, die in het eerste kwartaal de twintig miljoen stuks volgens het bedrijf zelfs zal overtreffen, signaleert het ook een stijgende vraag uit groeimarkt China.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-23T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.