Qwest meldt meer gaten in boekhouding

Het Amerikaanse telecomconcern Qwest moet nog eens 950 miljoen dollar aan omzet 'herzien' en meldt dat het daar waarschijnlijk niet bij blijft.

Net als bij branchegenoot Worldcom vallen er bij Qwest kennelijk allerlei lijken uit de kast nu de boekhouding van de afgelopen jaren aan een minitieus onderzoek wordt onderworpen. De gewezen partner van KPN in het failliet gegane KPNQwest liet dit weekend weten dat het 950 miljoen dollar aan omzet zal herzien en dat er mogelijk nog eens 531 miljoen dollar ten onrechte als omzet in de boeken is verwerkt. De juiste bedragen en de betreffende periodes moeten nog nader worden uitgewerkt.
 
In juli gaf Qwest, dat miljarden aan schulden heeft, al toe over de jaren 1999 tot en met 2001 voor 1,16 miljard dollar aan niet-bestaande omzet te hebben geboekt. Het ging daarbij om de schijnverkoop van apparatuur en capaciteit van de optische netwerken van het telecombedrijf. Voor hoeveel dollar aan malversaties er nu in totaal sprake is, is niet duidelijk. Een deel van de nu gemelde bedragen heeft namelijk ook te maken met de in juli bekendgemaakte schijnverkopen. Bovendien hebben de nieuw ontdekte bedragen slechts betrekking op de periode ná juni 2000.
 
Er lopen momenteel onderzoeken van de Amerikaanse beurswaakhond SEC en het Openbaar Ministerie naar de boekhouding van Qwest. Deze week begint een commissie van het Huis van Afgevaardigden aan een serie hoorzittingen betreffende de transacties van Qwest met ondernemingen als Global Crossing en Cable & Wireless.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-23T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.