BMC Software koopt Remedy van Peregrine

Uit de boedel van het getroubleerde Peregrine Systems heeft BMC Software de IT-beheer suite Remedy gekocht voor 350 miljoen dollar. Tegelijk leent BMC 110 miljoen dollar aan Peregrine om weer boven Jan te komen.

BMC Software, bekend van het ICT-systeembeheer gereedschap Patrol en tal van tools om het gebruik van software te versoepelen, heeft Remedy voor een schijntje kunnen kopen. Ruim een jaar geleden had Peregrine zelf nog 1,2 miljard dollar voor Remedy neergeteld.
 
De verkoop van de bedrijfseenheid behoeft nog goedkeuring van de US Bankruptcy Court for the District of Delaware. Peregrine heeft namelijk, om de verkoop mogelijk te kunnen maken, tegelijkertijd de Chapter 11-status aangevraagd, bedoeld om een naderend faillissement tegen te gaan.
 
Gary Greenfield, ceo van Peregrine: "In juni hebben we besloten Remedy als een aparte bedrijfseenheid in te richten. De verkoop van Remedy aan BMC geeft zekerheid aan het personeel en aan de klanten van beide ondernemingen. Remedy-klanten en -personeel zijn in goede handen bij BMC Software. We zullen er alles aan doen om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-23T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.