Oracle wil rust rond XML-standaarden

Softwaregigant Oracle heeft het World Wide Web Consortium (W3C) gevraagd actie te ondernemen om een wildgroei van XML-standaarden te voorkomen.

Als het aan Oracle ligt, gaat het W3C zich actief bemoeien met de keuze voor één enkele XML-standaard. Tot nog toe bleef het W3C op het gebied van XML bewust een beetje op de achtergrond, maar nu verschillende groepen van toonaangevende it-bedrijven elk met hun eigen XML-specificaties komen, ziet Oracle het W3C als het aangewezen open forum om een fragmentatie in de XML-standaards te voorkomen.
 
Oracle heeft zich tot nu toe nadrukkelijk niet geroerd in de discussie rond de XML-specificaties, maar dat is nu veranderd In juni werd namelijk eerst de 'Business Process Execution Language for Web Services' (Bepl4ws) geïntroduceerd door Microsoft, IBM en BEA Systems, gevolgd door de 'Web Services Choreography Interface (Wsci), die wordt ondersteund door Sun Microsystems en SAP. Reden voor Oracle om de alarmklok te luiden, want de markt is volgens het softwarebedrijf niet gebaat bij meerdere standaards.
 
Het W3C zou volgens Oracle een werkgroep moeten formeren die zich bezig gaat houden met de 'choreografie van webdiensten'. Deze werkgroep zou vervolgens moeten werken aan de totstandkoming van één enkele XML-standaard. Daarbij zouden zowel de Bepl4ws als de Wsci als uitgangspunt genomen moeten worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-23T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.