'Microsoft niet in computerservices'

In tegenstelling tot eerdere prognoses van analisten is softwaregigant Microsoft niet van plan de lucratieve markt voor computerservices binnen te stappen.

Dat verklaarde ceo Steve Ballmer tijdens een bijeenkomst van softwaredealers in Groot-Brittannië. Tijdens dezelfde conferentie liet Ballmer weten dat Microsoft ergens volgende maand een overeenkomst bekend zal maken met een grote onafhankelijke softwareleverancier. Op basis van verwachtingen van analisten, zou het daarbij volgens de Financial Times gaan om crm-leverancier Siebel.
 
Ballmer benadrukte nog eens dat Microsoft zich meer en meer gaat richten op het leveren van software aan het midden- en kleinbedrijf. "Dit is een uniek moment om onze concurrenten in deze sector in verwarring te brengen."
 
Ballmer beschouwt het open source besturingssysteem Linux nog steeds als de grootste bedreiging voor Microsoft. "We zijn door Linux verslagen in de high end systemen." Maar de Microsoft-topman verklaarde direct daarna dat zijn bedrijf een omvangrijk (ontwikkel)team op deze systemen heeft gezet, om de schade goed te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.