3G is volgens Nokia nog niet nodig

Wereldmarktleider Nokia heeft, bij monde van zijn vice preident van de mobiele telefoon divisie, de hooggespannen verwachtingen voor de 3G-technologie naar beneden geschroefd.

Tegenover persbureau Reuters verklaarde Anssi Vanjoki dat telecommunicatiebedrijven nog gedurende enige tijd toekunnen met hun bestaande gsm-netwerken in plaats van de nieuwe generatie netwerken in gebruik te nemen, waarlangs beeld, geluid en tekst met een hoge kwaliteit kan worden verstuurd.
 
Vanjoki verklaarde dat de uitrol van zogeheten multimedia messaging services (MMS) in Europa nu al een deel van de 3G-belofte inlost. "Mensen beginnen te beseffen dat MMS eigenlijk al in zekere zin 3G is."
 
Volgens Vanjoki beseffen de Europese telecom operators op hun beurt dat ze geen data services hoeven te bouwen rondom de kostbare 3G of WCDMA radio spectrum netwerken. Ze kunnen daarvoor net zo goed nog enige tijd, vanwege de benodigde capaciteit, de bestaande netwerken gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.