Blade-pcs's zijn 1/3 goedkoper in beheer

Niet alleen ruimtebesparing, maar vooral 30% kostenvermindering van het beheer van bureaucomputers. Dat is het argument waarmee ClearCube zijn blade-pc's weet te slijten. Computerfabrikanten zitten op het vinkentouw.

Na de komst van bladeservers, doet nu de blade-pc zijn intrede. Beheerders van desktopomgevingen zoeken al jaren naar een manier om de beheerkosten terug te brengen. Thin client-computing bood voor sommige ondernemingen een uitkomst, maar vaak willen de gebruikers geen afstand doen van de persoonlijke vrijheid die een pc biedt.
 
Een tussenweg is de computer die de start-up ClearCube heeft ontworpen: een complete pc op een insteekkaart. Die kunnen vervolgens, als boeken, in een kast worden geplaatst. Tot 112 blade-pc's zijn in één rack te verstouwen. Er gaan tot acht blades in een cage, die vervolgens in een rack een plekje kunnen krijgen.
 
Voordelen zijn ruimtebesparing op of onder het bureau, omdat de pc verdwijnt. Op het bureau blijven over een beeldscherm, toetsenbord, muis en een verbindingskastje ter grootte van een videorectorder. Geen geluid meer van de ventilatoren op de werkplek en, bovenal, een beter beheer, omdat de pc's allemaal op een centrale plek komen te staan. De grootste troef van ClearCube is dan ook de beheersoftware die het heeft ontworpen.
 
Bij een proefneming op een afdeling van de Amerikaanse luchtmacht met 44 ClearCube blades zou de downtime zijn verlaagd met 95% en was er per machine 83% minder tijd aan beheer nodig.
 
Grote pc-fabrikanten, zoals HP, hebben hun oog laten vallen op de start-up. Een overname is niet uitgesloten. ClearCube evenwel zegt dit risico te hebben verkleind door het aantal patenten dat het heeft op de architectuur en producten.
 
Meer informatie ophttp://www.clearcube.com.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-24T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.