HP en EMC slepen elkaar voor de rechter

Hewlett-Packard heeft EMC gisteren voor de rechter gesleept wegens patentinbreuk betreffende opslagtechnologie. De opslagleverancier heeft de computerfabrikant op zijn beurt ook weer gedaagd.

De aanklacht van HP draait om zeven patenten en is ingediend bij een gerechtshof in Californië. De inbreuk zou gedaan zijn door de Timfinder-software, de zware Symmetrix- en de middelzware Clariion-opslagsystemen van EMC. Die laatste zijn in handen gekomen met de overname van serverproducent Data General, wiens serverlijn inmiddels is uitgefaseerd.
 
HP stelt dat EMC's producten gebruikmaken van gepatenteerde technologie voor onder meer het uitwisselen van data tussen verschillende opslagformaten, het verbinden van servers met opslagsystemen en netwerkschakelaars (switches), het opvangen van schijfuitval, en het weergeven van opslagapparatuur-informatie op servers.
 
EMC, dat onlangs HP-opslagtopman Mark Lewis aan de haak sloeg alscto, sloeg terug met een eigen aanklacht, ook wegens schending van patenten. Het opslagbedrijf stelt dat HP's rechtzaak is ingegeven door wanhoop en concurrentieredenen.
 
Rechtzaken om patenten zijn in de it-industrie in toenemende mate een bedrijfsstrategie. Dit vanwege de veelal vage patentomschrijvingen en de - daardoor - brede raakvlakken daarvan. Zo is EMC ook verwikkeld in rechtzaken met concurrent HDS (Hitachi Data Systems).
 
Volgens HP hebben deze wederzijdse rechtzaken geen gevolgen voor de samenwerking die de twee bedrijven in juli aankondigden. Onder die overeenkomst wisselen zij informatie uit over de api's voor hun opslagsystemen, zodat opslaghardware en -software van beide leveranciers gezamenlijk en kruislings zijn te gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.