Microsoft zou XP-opwaardering overwegen

Berichten doen de ronde dat Microsoft een tussentijdse opwaardering voor het huidige Windows XP zou overwegen. De officieel geplande volgende versie, codenaam Longhorn, komt op z'n vroegst pas in 2004 uit.

Woordvoerders van de softwareleveranciers ontkennen dat het bedrijf de planning voor Windows-versies heeft gewijzigd. Microsoft-topmensen zijn echter wel afgestapt van uitspraken dat Longhorn de volgende Windows-versie voor de desktop is en spreken nu van de volgende grote opwaardering voor het pc-besturingssysteem. Bovendien hebben enkele directeuren uitspraken gedaan dat de lancering pas in 2005 zou zijn.
 
In juli toonde het bedrijf op zijn .Net Strategy Day een nieuwe planning voor zijn producten, die in drie golven moeten komen. De huidige golf, de Yukon-golf anno 2003 en de Longhorn-golf voor 2004 en later. Yukon is de codenaam voor de opwaardering van databank SQL Server. Nieuwe software moet in die drie golven uitkomen.
 
Het aanstaande Windows .Net Server 2003 is de volgende versie van het huidige Windows 2000 Server. De client-uitvoering (Workstation) daarvan is reeds opgevolgd door XP, in de Home- en Professional-uitvoeringen.
 
Online-publicaties als Eweek (http://www.eweek.com) halen nu anonieme ontwikkelaars binnen het bedrijf aan die gewag maken van een kleine opwaardering tussendoor, in de Yukon-golf. Deze zou vergelijkbaar zijn met de Second Edition van Windows 98, dat zelf al gezien werd als een tweede uitvoering van Windows 95.
 
Het gaat nu om een XP-opwaardering die standaard is voorzien van het .Net Framework, dat .Net-applicaties huisvest, en uitgebreide verbeteringen voor Microsofts multimediatechnologie Windows Media. Deze software zou begin 2004 op de markt moeten verschijnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.