Chipverkoop in augustus licht aangetrokken

De wereldwijde verkoop van halfgeleiders is in augustus licht gegroeid. Dit blijkt uit cijfers die branchevereniging SIA (Semiconductor Industry Alliance) vandaag vrijgeeft.

De totale verkoop was goed voor een omzet van 11,9 miljard dollar, wat 2,2 procent meer is dan in de maand ervoor (11,7 miljard dollar). Vergeleken met augustus 2001 bedraagt de stijging echter 14 procent. Dat is de eerste stijging van meer dan 10 procent sinds het dieptepunt in 2001 van de reguliere cyclus vóór de economische dip.
 
De SIA is nu optimistisch gestemd over herstel van de chipmarkt. "De gegevens over augustus bevestigen dat de halfgeleiderindustrie zich bevindt in een algemeen herstel", aldus SIA-president George Scalise. Hij stoort zich niet aan het feit dat kwartaal-op-kwartaal groei is afgenomen; die was in het eerste kwartaal nog 5,6 procent en in de tweede periode 5,8 procent.
 
De huidige groei komt met name voort uit de markt voor draadloze apparatuur, waaronder ook telefoons. Daarnaast is de verkoop van consumentenelektronica in de Aziatische markt verantwoordelijk voor een deel van de groei. Ook de pc-markt heeft bijgedragen, zij het in mindere mate dan de pc-leveranciers hadden gehoopt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.