Eerste Europese umts-netwerk in de lucht

Oostenrijk mag de Europese primeur voor het eerste actieve umts-netwerk op zijn naam schrijven. Mobilkom Austria, de mobiele dochter van Telekom Austria, gaat het 3g draadloze netwerk exploiteren.

Het eersteuniversal mobile telecommunications system umts-netwerk van Europa bestaat uit basisstations in de elf grote steden. Daardoor kan een kwart van de Oostenrijkse bevolking van de umts-diensten gebruikmaken. Tegen het einde van dit jaar wil Mobilkom Austria de dekking hebben uitgebreid naar 40 procent van de bevolking.
 
Tot dusverre heeft Mobilkom 72 miljoen euro in de uitrol van het netwerk geïnvesteerd. Tot 2010 is het bedrijf van plan nog eens 600 miljoen euro in umts-voorzieningen te investeren. De apparatuur voor het netwerk wordt geleverd door het Zweedse Ericsson en het Canadese Nortel Networks.
 
Er zijn nog vier andere gegadigden voor het aanbieden van umts-services in Oostenrijk: T-Mobile Austria, eigendom van Deutsche Telekom; One, onderdeel van Viag Interkom, Tele Danmark en Hutchison Whampoa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.