Hewlett-Packard voert extra ontslagen door

Hewlett-Packard stuurt naast de vijftienduizend ontslagen die samenhangen met de fusie met Compaq, nog eens 1800 medewerkers naar huis.

Oorzaak van de extra saneringsronde vormen de aanhoudend tegenvallende economische omstandigheden, aldus HP. Volgens The Wall Street Journal heeft de directie zijn employees in een intern memo laten weten dat 'vanwege de tegenvallende marktomstandigheden en HP's intentie om een concurrerende kostenstructuur op te bouwen, HP het aantal geplande ontslagen heeft opgevoerd naar 16800 voor fiscaal 2003'.
 
Daarnaast bevat het memo de mededeling dat de terugval in it-bestedingen 'zes tot achttien maanden langer aanhoudt dan vooraf was voorspeld'. Sommige analisten wijzen er echter op dat de extra ontslagen een teken zijn dat de negentien miljard dollar-deal tussen HP/Compaq nog niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd.
HP heeft inmiddels al 4740 ontslagen doorgevoerd gedurende zijn fiscaal derde kwartaal via een vervroegd pensioen programma. Het is nog steeds van plan tegen het einde van het huidige fiscaal jaar tienduizend ontslagen te hebben doorgevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.