Caldera-ceo: terugkeer naar SCO-naam logisch

De terugkeer van Caldera, oorspronkelijk Linux-leverancier, naar de naam van de overgenomen Unix-op-Intel-leverancier SCO is een logische keuze. Dit zegt de nieuwe president Darl McBride tegen Computable.

"De naam Caldera was vooral in de VS bekend, maar dan toch nog minder dan SCO. Buiten de VS was het merk Caldera eigenlijk niet-bestaand", zei de eind juni aangetreden ceo ronduit in een interview metComputable gisteren.
 
Hij reist nu door Europa om zijn bedrijf - en de klanten en wederverkopers - te leren kennen. "Nederland is niet onze grootste regio, maar wel een hele actieve", zei hij tegen SCO-partners op een bijeenkomst in Oegstgeest.
 
"We predikten 'plotseling' Linux voor de bovenkant van de markt terwijl het merendeel van onze klanten nog Open Server (SCO's Unix-variant - red.) gebruiken." McBride geeft ruiterlijk toe dat die klanten terecht voelden dat ze in de steek werden gelaten. "Eerst probeerde SCO ze over te krijgen naar Unixware (SCO's andere Unix-variant - red.), en toen wou Caldera ze overbrengen naar Linux."
 
Volgens McBride komt ongeveer 60 procent van SCO's omzet voort uit Open Server. "We verkopen ook nog nieuwe licenties; het is geen dood platform." Bijna 30 procent van de bedrijfsresultaten komt uit Unixware, inclusief bijbehorende applicaties en dienstverlening. Tot slot haalt SCO 10 procent van zijn omzet uit Linux.
 
Het besluit terug te gaan naar de naam van de ingelijfde Unix-leverancier is eind augustus genomen en was niet moeilijk, aldus McBride. "In sommige landen staan wij nog in het telefoonboek onder de S van SCO. Ook de oude naamborden hadden we nog gewoon. Dus dit is de goedkoopsterebranding ooit."
 
Voorlopig verdwijnt de merknaam Caldera uit het zicht. Alle producten, inclusief de Linux-lijn, worden hernoemd. McBride zegt wel dat hij op termijn nog wel iets wil doen met de naam Caldera, maar heeft dat bewust nu vermeden om verwarring te voorkomen. "Caldera staat op stal, maar is nog niet naar de lijmfabriek gestuurd."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat is heel goed nieuws,
alleen ik ben SCO-gecertificeerd,
draag 5 SCO-Open Server diploma's van v.5.xx
heb 6 jaar ervaring in de IT,
3 jaar met SCO Open Server,
en kan geen werk krijgen...
-
ook SCO komt met zijn retour in aantocht.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-26T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.