Marktonderzoek: it-bestedingen stijgen licht

De it-budgetten van bedrijven stijgen in de komende zes tot twaalf maanden gemiddeld met 3,7 procent, waar een half jaar geleden nog een daling van 1,4 procent werd voorspeld.

Dat is te lezen in een rapport van marktonderzoeksbureau Aberdeen Group. Het bureau verwacht dat hiermee definitief de weg naar boven is ingezet, maar voorspelt nadrukkelijk géén 'hypergroei' als in de tweede helft van de jaren negentig.
 
Met uitzondering van mainframes en handhelds verwachten de door de Aberdeen Group geïnterviewde it-managers dat de bestedingen aan hardware nog dit kalenderjaar licht zullen toenemen, met 2 tot 2,5 procent. Van de ondervraagden is 72 procent bovendien van plan geld uit te geven aan netwerk- en systeemmanagement-applicaties, 60 procent is voornemens beveiligingsgateways en -diensten in te kopen en 52 procent gaf aan opslagmanagementoplossingen te willen aanschaffen.
 
Het onderzoek van de Aberdeen Group besloeg 35 categorieën applicatiesoftware en elf sectoren van technologische infrastructuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-27T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.