Bedrijven VS verlagen R&D-budgetten

Het gecombineerde budget voor onderzoek en ontwikkeling van de dertig grootste technolgiebedrijven in Silicon Valley is met 5 procent gedaald. Dat meldt de Financial Times

De Britse zakenkrant heeft de financiële gegevens van die bedrijven naast elkaar gelegd en ontdekt dat zestien van de dertig bedrijven in de eerste zes maanden van dit jaar hebben gesneden in hun onderzoeks- en innovatiebudgetten. Tien bedrijven hebben die budgetten juist verhoogd en vier hebben niets veranderd. Het totale R&D-budget (van de dertig bedrijven opgeteld) daalde met zo'n 5 procent van 12,5 miljard dollar in de eerste helft van 2001 tot 11,9 miljard dollar over dezelfde periode van dit jaar.
 
Onder de bedrijven die hun bugetten verhoogden, waren volgens deFinancial Times grote ondernemingen als Intel en Applied Materials. Als voorbeelden van bedrijven die in hun R&D-budget hebben gesneden, noemde de krant Cisco, Agilent en Sun Microsystems. De aanwezigheid van Sun in dat rijtje is zeer opmerkelijk, aangezien Suns grote baas Scott McNealy anderhalve week geleden, bij de opening van Suns eerste Networks-conferentie 2002 in San Fransisco, nog zei dat zijn onderneming van plan was om juist meer geld te steken in onderzoek en ontwikkeling en in de acquisitie van kleinere technologiebedrijven, ook al zit daarvoor het economische tij niet mee. McNealy noemde dergelijke investeringen absoluut noodzakelijk voor een gezonde bedrijfsvoering op de langere termijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-30T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.