Mobilcom bevriest plannen 3g-netwerk

De Duitse mobiele telefonie-aanbieder Mobilcom schrapt 1850 van de vijfduizend arbeidsplaatsen en zet de plannen voor 3g-telefonie voorlopig in de ijskast.

Verder zijn de Duitsers van plan jaarlijks 130 miljoen euro te besparen. Mobilcom raakte eerder deze maand in acute problemen toen aandeelhouder France Télécom niet langer geld beschikbaar wilde stellen. Het telecombedrijf werd van de afgrond gered door overheidsleningen van 400 miljoen euro. Mobilcom raakte onder meer in de problemen door de miljarden die het uitgaf voor een umts-vergunning.
 
De onderneming heeft vijfduizend mensen in dienst, die samen 4200 volledige arbeidsplaatsen vullen. De banenvermindering komt daarom in feite neer op bijna een halvering. De komende weken praten de directie en de ondernemingsraad over een sociaal plan.
 
Mobilcom is relatief ver gevorderd met de aanleg van een umts-netwerk. De vergunning die het bedrijf daarvoor in 2000 op de veiling in de wacht sleepte, kostte acht miljard euro. Volgens de regels van die veiling kan de onderneming die vergunning niet verkopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-30T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.