Hutchinson wil deelname in Mobilcom

Hutchinson Whampoa overweegt deelname in de Duitse mobiele-telefonieaanbieder Mobilcom, maar moet de reorganisatie bij dat bedrijf nog even afwachten.

Dat meldt deFinancial Times Deutschland, die sprak met Thorsten Grenz, de ceo van Mobilcom. De eerste gesprekken zijn inmiddels gevoerd. "Maar we kunnen niet verder praten voordat we onze reorganisatie hebben afgerond en een duidelijk beeld hebben van onze schuldenlast", aldus Grenz.
 
Voor Hutchinson zou een deelname in Mobilcom een relatief goedkope uitbreiding betekenen van de umts-activiteiten in Europa. In Zweden en Denemarken is Hutchinson 3G, onderdeel van het Hutchinson Whampoa-conglomeraat uit Hongkong, bezig met het opzetten van een umts-netwerk. Verder beschikt het over umts-licenties in Oostenrijk, Groot-Brittannië en Italië. In Duitsland is het bedrijf nog niet actief, maar dat kan met een deelname in Mobilcom veranderen.
 
De Duitse mobiele aanbieder is naar eigen zeggen ver gevorderd met de bouw van een umts-netwerk. Momenteel zou 17 procent van de Duitse bevolking via dat netwerk kunnen worden bereikt. De bedoeling is - maar dat geldt voor alle Duitse umts-licentiehouders - dat eind 2003 minstens 25 procent van de Duitse burgers wordt bereikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-30T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.