Uitstelverzoek umts-netwerk Orange afgewezen

Zweedse autoriteiten hebben het verzoek van telecombedrijf Orange, voor uitstel van de aanleg van een umts-netwerk, naast zich neergelegd. De mobiele telefonie-aanbieder moet voor eind 2003 het netwerk in de lucht hebben.

Op die deadline moeten er 8,86 miljoen mensen toegang hebben tot het netwerk. Orange zou liever drie jaar later 8,3 miljoen mensen toegang bieden. "De beloften van Orange betreffende 3g waren doorslaggevend voor het verstrekken van een licentie. Als ze toen hadden gezegd dat ze eind 2006 maar 8,3 miljoen mensen wilden bereiken, hadden ze de umts-licentie niet eens gekregen", aldus de Zweedse Post en Telecom Autoriteit.
 
In tegenstelling tot Nederland heeft er in Zweden geen veiling plaatsgevonden, maar zijn de umts-licenties verstrekt op basis van het beste voorstel. Ook Orange's rivaal Europolitan, de Zweedse tak van telco Vodafone, diende een verzoek om uitstel in. Het bedrijf wil twee jaar langer de tijd krijgen om het netwerk gebruiksklaar te krijgen.
 
De aanvragen van beide bedrijven betekenen weer een nieuwe tegenslag in de aanleg van 3g-netwerken in Europa. Telecombedrijven investeerden miljarden in de aankoop van licenties, maar de stap naar de nieuwe technologie wordt gedwarsboomd door technische onvolkomendheden en een groeiend sceptische houding tegenover de commerciële mogelijkheden van 3g.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-01T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.