Cio's missen goede beheerinstrumenten

Eenderde van de chief information officers (cio's) ziet product- en proceskwaliteit als belangrijkste activiteit. Slechts 15 procent zegt daarvoor ook de juiste 'tools' te hebben.

Deze conlusie trekt Forrester Research uit een onderzoek onder 122 cio's die het in opdracht van Mercury Interactive heeft uitgevoerd.
 
Cio's bij ondernemingen met een omzet boven de tien miljard dollar zijn nog negatiever. Daar zegt 5 procent maar over de juiste middelen te beschikken om bestaande systemen te meten en te beheren.
 
Bijna de helft van de cio's ziet kostenbeheersing, verminderen van overtollige zaken, en het verbeteren van producten en processen als belangrijkste doelstellingen. Een meerderheid zegt hun it-organisatie te willen transformeren van servicegericht naar 'business-centric'. Ongeveer 80 procent overweegt binnen twee jaar de bestaande applicaties te vervangen door nieuwe versies en 50 procent heeft zelfs nieuwe toepassingen in de plannen opgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-01T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.