Microsoft brengt beta beheersoftware uit

Microsoft heeft een betaversie uitgebracht van zijn langverwachte beheersoftware SMS 2003 (Systems Management Server). De beta van dat product, codenaam Topaz, had in de zomer van 2001 moeten verschijnen.

De vertraging in het afronden van het product zit volgens de leverancier in de uitgebreide vragenrondes die het heeft doorgenomen met gebruikers van de huidige versie SMS 2.0. De 2003-versie is namelijk op veel punten sterk verbeterd - en dus anders dan de voorganger.
 
Bij wijze van tussentijdse versie komt Microsoft met twee functionaliteitspakketten voor SMS 2.0. Deze bevatten verbeteringen in het onderdeel voor softwaredistributie en het deel voor beheer van apparaten die zich niet direct in het lokale netwerk bevinden.
 
Dat laatstgenoemde element laat echter nog op zich wachten. Microsoft wil ondersteuning voor non-pc's twee kwartalen na de lancering van SMS 2003 toevoegen. Dit betreft handcomputers met Microsofts Windows CE, opvolger Pocket PC (CE versie 3) en Windows XP Embedded.
 
Opvolger 2003 heeft verder een hechtere integratie met het door Microsoft veelgeroemde beheermiddel Active Directory. Dat is een concurrent voor Novells platformonafhankelijke e-Directory, voorheen NDS (Novell Directory Services).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.