Sun onthult opslag voor werkgroepservers

Sun Microsystems heeft opslagsystemen voor werkgroepservers aangekondigd. Deze direct aan servers verbonden apparaten (das, ofwel direct attached storage) verschijnen de komende weken op de markt.

De computerfabrikant heeft de laatste tijd zich vooral geconcentreerd op het vernieuwen van zijn zware opslagapparatuur. Het richt zich nu op das-systemen voor servers op werkgroepniveau, aldus de Britse productmanager Chris Atkins. Dit betreft de Storedge 3000-modellen.
 
De eerste modellen die uitkomen, zijn uitgerust met schijven van 36 GB. Deze schijfgrootte wordt over ongeveer twee maanden opgevoerd naar 72 GB. Op maximale capaciteit kan een enkel opslag-rek dan 15 TB (Terabyte) bevatten, aldus Sun.
 
De opslagapparaten zijn ook uitgerust met zware functionaliteit zoals het vervangen van schijven - bijvoorbeeld ter uitbreiding - zonder het systeem uit te hoeven schakelen (hotswap). Daarnaast zijn er twee, aparte schijf-controllers om hoge beschikbaarheid te bieden.
 
Das geniet de laatste maanden minder aandacht dan nas (network attached storage) en san (storage area network). Bij laatstgenoemde twee benaderingen is opslag - in respectievelijk toenemende mate - gescheiden van servers. Dit belooft verbeteringen voor het prestatieniveau en het beheer. Toch menen analisten dat das zeker nog toekomst heeft, met name voor middelgrote en kleine ondernemingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik denk dat DAS zeker geen toekomst heeft aangezien het te veel belasting geeft op je Infrastructuur.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.