Palm duikt naar nieuw prijsniveau

Palm lanceert een nieuw model handcomputer dat een nieuw, laag prijsniveau inluidt. De handcomputerfabrikant hoopt zo consumenten te trekken die vanwege de relatief hoge kosten geen digitale agenda's gebruiken.

Het eerste model in de nieuwe reeks, genaamd Zire, kost slechts 99 dollar. Palm meent dat het ondanks deze lage prijs wel degelijk winst maakt op het product. Dit in tegenstelling tot eerdere, laaggeprijsde handcomputers.
 
"We willen met Zire de totale markt doen groeien. Daarnaast kweken we zo een basis voor toekomstige opwaarderingen, naar geavanceerdere toekomstige Palm-modellen. En dat doen we met winst", zegt directeur productontwikkeling David Christopher.
 
De Zire-handcomputer is uitgerust met slechts 2 MB geheugen, eenzelfde hoeveelheid als eerdere lichte Palms. Het apparaat draait Palm OS 4.1 en gebruikt reguliere oplaadbare batterijen in plaats van een mini-accu. Verbinding met computers - pc's en Macs - gebeurt via een usb-kabel.
 
Naast deze hernieuwde focus op de consumentenmarkt richt Palm zich op de bedrijfsmarkt. Op dat terrein heeft het de laatste maanden nogal terrein verloren aan handcomputers met Microsofts Windows CE-opvolger Pocket PC. Deze worden gefabriceerd door diverse hardwareleveranciers.
 
Eind deze maand komt Palm met de eerste modellen in de nieuwe Tungsten-reeks. Deze draaien op het nieuwe Palm OS 5 en bieden specifieke functionaliteit voor zakelijk gebruikers die veel onderweg of 'in het veld' zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.