Ericsson stoot Indiase onderzoekscentra af

De Indiase ict-dienstverlener Wipro neemt drie onderzoekscentra over van Ericsson. De Zweedse fabrikant van telefoniesystemen wil met de verkoop en sluiting van onderzoekscentra zijn kosten drukken.

Driehonderd werknemers stappen over naar Wipro. Deze zal het beheer en onderhoud op telefoniesystemen en Tigris ip-routers uitvoeren. Daarnaast neemt het de softwareontwikkeling voor factureringssystemen op zich. Bij de transactie zijn centra in Bangalore, Hyderabad en New Delhi betrokken. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Vorige week werd bekend dat de ict-dienstverlener TietoEnator vier Zweedse onderzoekscentra overneemt. In Nederland gaat het laboratorium in Enschede dicht. De vestiging in Emmen staat in de etalage. Alleen het onderzoekscentrum in Rijen blijft behouden.
 
Op maandag gaf Ericsson aan dat zijn derde kwartaalcijfers lager zullen uitvallen dan het in eerste instantie verwachtte. Door tegenvallende verkoop van zijn producten krimpen de inkomsten ten op zichte van het vorige kwartaal. Concrete cijfers over de daling gaf het bedrijf niet af. Binnenkort publiceert het zijn derde kwartaalcijfers. Ook Alcatel, Nortel en Nokia hebben aangegeven met dezelfde economische tegenwind te kampen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-02T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.