Veritas ontslaat financieel-directeur

Chief financial officer (cfo) Kenneth Lonchar is bij Veritas Software op staande voet ontslagen. De alom gerespecteerde financiële topman wordt ervan beschuldigd te hebben gelogen over zijn opleiding.

Lonchard claimde zijn 'master degree' te hebben gehaald aan de Stanford University, de universiteit in Silicon Valley, op een steenworp afstand van het hoofdkwartier van Veritas. Een onderzoeker van Arizona State University vertelde aan Reuters dat de curriculum vitae die Stanford over Lochard had opgeslagen niet klopte. Daarin stond dat hij zijn 'bachelor'-diploma aan de ASU zou hebben gehaald, maar in de database van deze universiteit was daar niets van terug te vinden.
 
In een toelichting op het gebeurde wilde Veritas niets meer zeggen dan dat er met de financiële cijfers van de onderneming niets aan de hand is. Lonchard heeft ondanks het ontbreken van de benodigde papieren zijn werk altijd goed gedaan. Vorig jaar werd de gewraakte cfo nog geëerd met de CFO Excellence Award Managing External Stakeholders van CFO Magazine.
 
Saillant detail: Veritas is Latijn voor 'waarheid'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Afgezien van het feit dat hij gelogen heeft over het wel of niet afronden van zijn studie, waar gaat het nu om?? Gaat het om de wanprestatie van de persoon in kwestie of om het feit dat hij gelogen heeft over zijn graad van studeren? Waarschijnlijk niet om het eerste, want anders zou hij niet het CFO Excellence Award Managing External Stakeholders van CFO Magazine hebben mogen ontvangen.
Ik vind het erg knap dat iemand zonder diploma het zover kan schoppen in het bedrijfsleven. Kijkt Veritas dan alleen maar naar diploma's? Schijnbaar wel. Zo zie je maar weer hoe diplomaatjes gehaaid het bedrijfsleven is en zo zie ja maar dat een diploma niet alles zegt over de kwaliteiten van een persoon.
Niettegenstaande dat vind ik dat men altijd eerlijk moet zijn, maar ik denk dat dit misschien wel op een
andere manier afgehandeld had kunnen worden. Heeft Veritas er zelf ook niet de laaste jaren wel bij gevaren? Waarschijnlijk zal deze man niet zo snel meer aan werk geraken door dit voorval. Zonde voor het bedrijfsleven!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-04T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.