Jaarsalaris Cisco-topman één dollar

John Chambers heeft over het boekjaar 2002 bij Cisco één hele dollar aan jaarsalaris ontvangen. Dit blijkt uit documenten die de netwerkleverancier deze week aan de Security and Exchange Commission overhandigde.

Daarmee treedt hij in de voetsporen van Steve Jobs die dat eerder dit jaar bekendmaakte en Jim Barksdale (voormalig topman bij Netscape) die deze stunt al in 1998 uithaalde. Dit soort acties betekent niet dat die topmensen worden veroordeeld tot de bedelstaf, want diverse bonussen en optieregelingen brengen voor de famillies genoeg geld in het laatje. Chambers gaat wel wat verder dan zijn Jobs en Barksdale. Hij ontving geen bonussen en van de toegezegde zes miljoen opties heeft hij er twee miljoen teruggegeven. De waarde van deze opties ligt tussen de 16 en 20,53 dollar per aandeel.
 
"Het is een symbolische daad die zijn uitwerking op de aandeelhouders en werknemers bij Cisco niet zal missen", zegt Jon Holman van het headhuntersbureau The Holman Group. Hij laat daarmee zien dat in slechte tijden hij niet aan zelfverrijking doet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-04T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.